Rotstop på flaske

50ml = 50L

Varenr:81549300
Rotstop på flaske 50ml = 50L
Inkl. mva
938,-
-+
9 på lager

Oppbevaring
Lagres i kjøleskap, ikke fryseboks. Rotstop® er ikke giftig.

Bruksområde
Rotstop® brukes på den tiden av året da temperaturen er +2/3° eller høyere, i alle tynninger og sluttavvirkninger.
Påføring av Rotstop®
Rotstop® blandes ut i vanntanken på en hogstmaskin med sprøyteaggregat og sprøytes på stubben gjennom dyser i sverdet. Med hver flaske Rostop®, som inneholder 50ml, følger farge-tabletter eller flytende farge som tilføres blandingen. Dette gjør at man kan se at stubbene er blitt behandlet. Se bildene.

Hvor mye trenger jeg?
1 tablett brukes til 25 liter væske
1 flaske Rotstop er 50 liter ferdig blandet væske, og du bruker da 2 tabletter
1 flaske Rotstop inneholder 50 ml, og er vanligvis nok til én eller to dagers hogst eller 40-80 m³.

Hvor kommer Rotstop fra?
Verdera er et finsk foretak som fremstiller soppsporer fra stor barksopp under handelsnavnet Rotstop®. Disse sporene leveres i dag på 50 ml flasker og er sterkt anbefalt av all ekspertise på skogråte. Verdera er kjøpt opp av et internasjonalt Canadisk selskap, Lallemand og Rotstop selges i alle skogland på den nordlige halvkule

Rotstop®
Forskere hevder at hvert 4. tre i skogen er angrepet av råte. Dette er mye på grunn av en sopp som på norsk heter Rotkjuke. Sporer fra denne soppen er aktive når temperaturen er 3-4 grader eller høyere. Sporene etablerer seg på bar fersk ved, så som sår i barken, eller på ferske stubber. Rotkjuke er av råtespesialister ansett for å være et av de største problemene i norsk skogbruk i dag.

Rotstop® er et biologisk middel som består av sporer fra stor barksopp (ufarlig for dyr og mennesker). Fra naturen sin side kan denne soppen være motvekt til rotkjuke-soppen ved at hvis denne soppens sporer etablerer seg på stubben, mens denne enda er fersk og før rotkjuke soppens sporer etablerer seg, så hindrer denne at rotkjukens sporer setter seg. Dessverre er det ikke nok stor barksopp i skogen til å forhindre rotkjukens angrep.

Ved å sprøyte Rotstop® på stubben ved hogst forhindrer man at råtesoppen rotkjuke, som er årsaken til nesten all rotråte, etablerer seg og smitter videre gjennom røttene og smitter neste generasjon skog. Etablert råtesopp kan være i rotsystemet i flere 10-år, slik at nabotrær og nyplantinger blir utsatt for smitte.